Öt triviális probléma, melyet 2024-ben mielőbb érdemes kijavítanod a weboldaladon, ha szeretnéd az online versenyképességedet megtartani

Öt triviális probléma, melyet 2024-ben mielőbb érdemes kijavítanod a weboldaladon, ha szeretnéd az online versenyképességedet megtartani

Ahogy beléptünk az új évbe, most még fontosabb lesz szem előtt tartanunk az online jelenlétünk fejlesztését. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 5 egyszerű alapvető hiányosságot – rendellenességet, melyeket 2024-ben mindenképpen érdemes orvosolnod a weblapodon annak érdekében, hogy továbbra is a versenyszféra egy meghatározó szereplője maradhass a digitális térben.

1.) Idejétmúlt, ócska design

Ha weboldalad designja régimódi vagy már a szüleidnek sem tetszik, akkor azonnal gondolj az arculatfrissítésre. Az új, modern dizájn nemcsak vonzóbbá teszi az oldalt, de a látogatók első benyomását is hathatósan javítja. (A grafika természetesen némileg szubjektív, úgyhogy bátran kérd be a környezeted véleményét, értékelését.)

2.) Lassú betöltési sebesség

Felgyorsult világunkban a felhasználók ma már nem viselik el a túl hosszú betöltési időt. Győződj meg róla, hogy az oldalad gyorsan és hatékonyan töltődik be, hogy a látogatók ne veszítsék el a türelmüket. (Az igazán jó gyakorlat valahol az 1 és a 3 másodperc közötti időintervallum lesz.)

3.) Mobilbarát verzió hiánya

A mobil eszközökön történő böngészés egyre elterjedtebb. Napjainkra jócskán megelőzte az asztali felhasználókat. Ha a site-od nem reszponzív, az meglehetősen veszélyeztetheti az online pozícióidat. Biztosítsd, hogy honlapod könnyen használható legyen minden eszközön. (Vedd kézbe a telefonod, a tableted vagy az okosórád és próbáld ki magad, hogy milyen felhasználói élményt tapasztalsz?)

4. ) Szegényes navigáció, átgondolatlan struktúra

Egyértelmű, könnyen követhető navigáció és oldalszerkezet nélkül az érdeklődőid először elveszhetnek, majdan inkább visszafordulhatnak az érkezési helyükre. Ne hagyj teret a félreértéseknek és tégy mindent 100% „hülye-biztossá”. (Képzeld magad az ideális vásárlójelölted helyébe… Mit gondolsz? Könnyen megtalálja, amit valójában keresett?)

5.) Elavult, frissítetlen, pontatlan tartalom

Az elhanyagolt tartalom idővel nemcsak a látogatókat hangolja le, hanem a keresőmotorok számára is negatív jelzéseket küld. Rendszeresen frissítsd az információkat, és ügyelj a relevanciára. (Ha nincs kedved, időd vagy kapacitásod, akkor bátran szervezd ki ezt a feladatot is egy digitális online marketing ügynökségnek…)

Ezen egyszerű problémák orvoslásával nemcsak a weboldalad felhasználói élménye javul majd, hanem növeli a versenyképességedet is az online térben.

Ne hagyd figyelmen kívül ezeket a kritikus pontokat! Lépj velünk együtt a digitális jövő felé!

Kérd ingyenes árajánlatunkat vagy foglalj időpontot egy személyre szabott marketingtanácsadásra…

Találkozzunk személyesen vagy online! ABMG
Oldalsáv

Hasonló bejegyzések

Online marketing tippek, trükkök és integrációk...

Tervezd te is tudatosan a digitális jelenléted!

Összes cikk

Segíthetünk?

Állunk rendelkezésedre, bátran vedd fel velünk a kapcsolatot

Pin It on Pinterest

Share This